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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/04/2010 |
Data da última atualização: |
16/10/2018 |
Autoria: |
RIBEIRO, A. C. C.; GONDIN, A. G. F.; LIMA, F. A. de; GRADVOHL, R. G.; RIBEIRO, H. A. V. |
Título: |
Incentivo ao turismo no Nordeste: resultados de uma promoção. |
Ano de publicação: |
1971 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Econômica do Nordeste, Fortaleza, v. 3, n. 9, p. 38-49, jul./set. 1971. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
origem dos visitantes; Alcance da campanha publicitária; Meios de transportes utilizados pelos visitantes; Providências recomendadas pelos turistas; Receitas e gastos; Metodologia. |
Palavras-Chave: |
Incentivo. |
Thesagro: |
Desenvolvimento Econômico; Turismo. |
Thesaurus Nal: |
Economic development; Tourism. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
Marc: |
LEADER 00837naa a2200229 a 4500 001 1696775 005 2018-10-16 008 1971 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRIBEIRO, A. C. C. 245 $aIncentivo ao turismo no Nordeste$bresultados de uma promoção. 260 $c1971 520 $aorigem dos visitantes; Alcance da campanha publicitária; Meios de transportes utilizados pelos visitantes; Providências recomendadas pelos turistas; Receitas e gastos; Metodologia. 650 $aEconomic development 650 $aTourism 650 $aDesenvolvimento Econômico 650 $aTurismo 653 $aIncentivo 700 1 $aGONDIN, A. G. F. 700 1 $aLIMA, F. A. de 700 1 $aGRADVOHL, R. G. 700 1 $aRIBEIRO, H. A. V. 773 $tRevista Econômica do Nordeste, Fortaleza$gv. 3, n. 9, p. 38-49, jul./set. 1971.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
23/12/2020 |
Data da última atualização: |
23/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BORGES, R. M. E.; LIMA, M. A. C. de. |
Afiliação: |
RITA MERCIA ESTIGARRIBIA B FAUSTINO, CPATSA; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA. |
Título: |
Genetic parameters and variability for commercial and nutritional quality attributes in pumpkin genotypes. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, n. 1294, p. 141-148, 2020. |
DOI: |
10.17660/ActaHortic.2020.1294.18 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição do Proceedings of the VI International Symposium on Cucurbits, Ghent, Belgium, jul. 2019. |
Conteúdo: |
This study aimed to estimate genetic parameters and variability for traits associated with the commercial and nutritional quality of fruit pulp in 12 pumpkin genotypes. The results of ANOVA and those associated with genetic parameters indicate the existence of variability in the genotypes under assessment. A greater influence of genetic factors was observed in the expression of characteristics associated with the evaluated variables, except for the soluble solids content and the titratable acidity. Heritability values were high, varying between 67.9% for titratable acidity and 96.1% for the proportion of ?-carotene in relation to the total carotenoids content. Principal Component Analysis (PCA) evidenced four divergent groups of genotypes for the characteristics assessed. The results indicate a favorable situation for selection and promising advances in the next stages of the breeding program, aiming to obtain elite lines. |
Palavras-Chave: |
Variância fenotípica; Variância genética. |
Thesagro: |
Abóbora; Carotenóide; Cucúrbita Moschata; Genótipo; Melhoramento Genético Vegetal. |
Thesaurus NAL: |
Carotenoids; Genetic variance; Genotype; Pumpkins. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 01892naa a2200289 a 4500 001 2128669 005 2020-12-23 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.17660/ActaHortic.2020.1294.18$2DOI 100 1 $aBORGES, R. M. E. 245 $aGenetic parameters and variability for commercial and nutritional quality attributes in pumpkin genotypes.$h[electronic resource] 260 $c2020 500 $aEdição do Proceedings of the VI International Symposium on Cucurbits, Ghent, Belgium, jul. 2019. 520 $aThis study aimed to estimate genetic parameters and variability for traits associated with the commercial and nutritional quality of fruit pulp in 12 pumpkin genotypes. The results of ANOVA and those associated with genetic parameters indicate the existence of variability in the genotypes under assessment. A greater influence of genetic factors was observed in the expression of characteristics associated with the evaluated variables, except for the soluble solids content and the titratable acidity. Heritability values were high, varying between 67.9% for titratable acidity and 96.1% for the proportion of ?-carotene in relation to the total carotenoids content. Principal Component Analysis (PCA) evidenced four divergent groups of genotypes for the characteristics assessed. The results indicate a favorable situation for selection and promising advances in the next stages of the breeding program, aiming to obtain elite lines. 650 $aCarotenoids 650 $aGenetic variance 650 $aGenotype 650 $aPumpkins 650 $aAbóbora 650 $aCarotenóide 650 $aCucúrbita Moschata 650 $aGenótipo 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 653 $aVariância fenotípica 653 $aVariância genética 700 1 $aLIMA, M. A. C. de 773 $tActa Horticulturae$gn. 1294, p. 141-148, 2020.
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